-Hvorfor ikke?

Gud tilbyr oss altså i Kristus Jesus tilgivelse, frihet og Åndens liv. Alt dette er en gave fra Gud. Når noen tilbyr oss en gave, har vi valget; enten ta imot, åpne den og glede oss over den, eller vi kan si “nei takk”. Dessverre lager mange mennesker seg unnskyldninger for ikke å ta imot gaven som Gud gir oss. Her er noen av unnskyldningene:

”Jeg har ikke behov for Gud”

Når mennesker sier dette, mener de vanligvis at de er ganske lykkelige uten Gud. Men da overser de at vårt største behov er ikke lykke, men tilgivelse. For det menneske skal være svært stolt om han ikke vil innrømme behovet for tilgivelse.

Vi trenger alle tilgivelse. Uten den har vi alvorlige problemer. For Gud er ikke bare vår kjærlige Far, han er også en rettferdig dommer.

Derfor har vi bare to valg; enten aksepterer vi det Jesus har gjort for oss på korset, ellers så må vi en dag selv betale den rettferdige straffen for alt det vi har gjort galt.

”Det blir for mye å oppgi”

Noen ganger setter Gud fingeren på noe i våre liv som vi vet er galt og som vi må la være å gjøre om vi ønsker å glede oss over fellesskapet med Gud. Men la oss huske følgende:

Gud elsker oss. Han ber oss bare å slutte med det som skader oss. Hvis mine barn lekte med en kniv, ville jeg fortelle dem at de ikke kunne gjøre det. Ikke fordi jeg ville ødelegge moroa for dem, men fordi jeg ikke ville at de skulle komme til skade.

Det vi må oppgi er ingenting å regne i forhold til det vi får. Det er større kostnader forbundet med å ikke være en kristen enn å være det.

Det vi må oppgi, er for ingenting å regne i forhold til alt Jesus ofret, da han døde på korset for oss.

”Det må være en felle”

Noen ganger er det vanskelig for folk å forstå at det i det hele tatt er noe som er gratis i dette livet. De mener det hele høres for enkelt ut, og at det må finnes en eller annen skjult felle et sted. Men det de da ikke ser, er selv om det er gratis for oss, var det ikke gratis for Jesus. Han betalte for det med sitt eget blod. Det er lett for oss, men det var ikke lett for ham.

”Jeg er ikke god nok”

Ingen av oss er gode nok. Vi kan heller ikke gjøre oss selv gode nok for Gud. Men det var derfor Jesus kom. Han gjorde det mulig for Gud å akseptere oss akkurat slik som vi er, uansett hva vi måtte ha gjort og uansett hvor mye rot vi måtte ha stelt i stand i våre liv.

”Jeg kunne aldri ha levd et slikt liv”

Vi gjør rett i å tenke at vi ikke kan klare det selv – vi kan nemlig ikke klare det. Men Guds Ånd, som kommer for å bo i oss, gir oss styrke og kraft til å leve livet som kristne.

”Jeg vil gjøre det senere”

Dette kan hende er den mest vanlige unnskyldningen. Noen ganger sier folk: ”Jeg vet det er sant – men jeg er ikke klar ennå”. Så utsetter de det. Jo lenger vi utsetter, desto vanskeligere blir det og desto mer går vi glipp av. Vi vet aldri om vi vil få en ny anledning eller ikke.